iPad alkalmazás fejlesztés

Bár az iPad nem tartozik a legolcsóbb tabletek közé, mégis nagy népszerűségnek örvend. Kijelzője méreténél és felbontásánál fogva kiválóan alkalmas például szöveges és multimédiás online tartalmak megjelenítésére, így például újságok, magazinok iPad alkalmazás keretein belüli megjelenítésére. Teljesítményének köszönhetően pedig lehetőséget ad komolyabb funkciók megvalósítására is. Az egyedi iPad alkalmazás fejlesztés során tehát kevéssé kell szűkösen gazdálkodni az erőforrásokkal.

Mire nem használható egy iPhone alkalmazás?

Tekintetettel a készülékek magas árára és a fent említett felhasználói élmény-központú megközelítésre, nem célszerű egy üzleti információs rendszer egy iPhone alkalmazás kliens-programmal kiegészíteni. Így például nem költséghatékony (bár roppant tetszetős lehet), hogy egy értékesítő a hirdetés-kezelő rendszerbe iPhone alkalmazás közvetítésével rögzítsen hirdetést. Hasonlóan nem kifizetődő például egy gyártósor távoli vezérlése sem egy iPhone alkalmazás segítségével.

iPhone alkalmazás az iPaden

Bár az iPad kijelzője sokszorta nagyobb, mint az iPhone-é, mégis van egy automatikus átjárás a két készülék között. Az iPad ugyanis képes a kizárólag az iPhone-okra készített mobilalkalmazások futtatására is: ekkor az alkalmazás egy az iPhone méretével és kinézetével megegyező ablakban futtatja az alkalmazást. Aki azonban olyan alkalmazást szeretne készíteni, amely mindkét platformon egyaránt tökéletesen jelenik meg, annak megvan erre a lehetősége, habár a grafikai tervezés során tekintettel kell lenni a méretbeli különbségekre.
ipad-alkalmazas-fejlesztes